© Jan Smith

DE GROENZOOM

Recreatie & Natuur

© Cor Noorman

Schitterende foto’s van de Groenzoom

Het Gebruikersplatform Groenzoom, het prachtige natuurgebied tussen Berkel en Pijnacker, heeft de afgelopen zomer een fotowedstrijd gehouden. Daarbij zijn zo’n 400 foto’s ingezonden. De een nog mooier dan de andere. De jury heeft twaalf foto’s geselecteerd en zal op 27 november a.s. de prijzen bekend maken.

24-11-2021

Vele inzendingen
De jury had het er maar moeilijk mee. Aan de oproep om foto’s te sturen naar het Gebruikersplatform Groenzoom is breed gehoor gegeven. Zo’n 400 foto’s werden ingezonden, meestal door volwassenen, maar ook een paar door kinderen, 14 jaar of jonger.

Winnende foto’s
De jury heeft in verschillende categorieën twaalf winnende foto’s geselecteerd, en de prijswinnaars zijn daarover inmiddels geïnformeerd. Ze weten echter nog niet of ze een 1e, 2e of 3e prijs hebben verworven. Dat zal de jury bekend maken op zaterdagmorgen 27 november a.s., als de Corona maatregelen daar geen stokje voor steken,  in de Roofvogelboerderij aan de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs, middenin de Groenzoom.

Prijzen per thema
De thema’s voor de fotowedstrijd zijn: recreatie en genieten; dieren in hun natuurlijke omgeving; en natuur en landschap. Per thema heeft de jury  drie prijzen toegekend. De foto’s van de kinderen zijn apart beoordeeld, niet per thema.

Jury
De jury bestaat uit fotograaf Marc Olthoff, oud-docent Karel Ligtvoet en journalist Sjaak Oudshoorn.  Alle genomineerden krijgen diezelfde zaterdag een workshop Roofvogelfotografie.

De foto’s zullen in groot formaat geëxposeerd worden in de plaatselijke bibliotheken en gemeentehuizen. Ook wordt overwogen een foto te gebruiken voor een wervend billboard, om de aandacht te vestigen op de Groenzoom.

Zodra de foto’s beschikbaar zijn zullen we deze zo mogelijk op de website publiceren.