© Jan Smith

DE GROENZOOM

Recreatie & Natuur

© Cor Noorman

Prijswinnaars bekend

Op 27 november heeft de jury de winnaars bekend gemaakt van de wedstrijd ‘Wie maakt in de Groenzoom de mooiste foto’s’. Wethouder Fortuyn reikte de prijzen uit aan de gelukkige winnaars.

30-11-2021

Fotowedstrijd
Het Gebruikersplatform Groenzoom heeft in de zomer een fotowedstrijd georganiseerd en nodigde daarbij iedereen uit foto’s te maken en in te zenden voor een of meer van de volgende drie thema’s: Recreatie, Dieren en Natuur in de Groenzoom. Meer dan 400 foto’s zijn ingezonden, de meeste door volwassenen, en ook een paar door kinderen. De een nog mooier dan de ander!

Prijsuitreiking
De jury bestond uit Marc Olthoff, fotograaf; Sjaak Oudshoorn, journalist;  en Karel Ligtvoet, oud-docent. Zij hebben de naar hun mening 12 mooiste foto’s uit gekozen. De genomineerden zijn daarover geïnformeerd en uitgenodigd voor de prijsuitreiking op zaterdag 27 november in de Roofvogelboerderij aan de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs, midden in het Groenzoom gebied.

Vanwege de Corona maatregelen was deze prijsuitreiking in beperkte kring.

De winnaars
Alle genomineerden kregen sowieso een prijs: een gratis workshop roofvogels fotograferen, meteen na de prijsuitreiking.
Karel Ligtvoet vertelde namens de jury hoe moeilijk het was geweest om tot een keuze te komen wie de mooiste foto’s had gemaakt; welke criteria de jury had gehanteerd, en wie de uiteindelijke winnaars per thema waren geworden.

De gelukkigen zijn:
Esther de Groot – Landschap in de Groenzoom
Ruud Greeve – Recreatie in de Groenzoom
Klaas Joop Visser – dieren in de Groenzoom
en van de kinderen heeft Rens Pera de eerste prijs gewonnen.

Wethouder Simon Fortuyn reikte de prijzen aan de winnaars uit en was van oordeel dat de foto’s een prima impressie gaven van het mooie, verrassende en veelgeprezen recreatie- en natuurgebied tussen Pijnacker en Berkel en Rodenrijs. De Groenzoom is gemakkelijk en snel bereikbaar. Vandaar het motto: De Natuur als Buur.

Expositie
De 12 genomineerde foto’s zullen vanaf maandag 29 november geëxposeerd worden in de bibliotheek in Pijnacker, en vanaf medio januari 2022 in de bibliotheek in Berkel en Rodenrijs.