© Jan Smith

DE GROENZOOM

Recreatie & Natuur

© Cor Noorman

Geslaagde Natuurwerkdag

Afgelopen zaterdag 6 november vond de Natuurwerkdag 2021 plaats. 26 gemotiveerde vrijwilligers hebben de wilgen aan het Ruyvensepad geknot.

08-11-2021

Landelijke Natuurwerkdag

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd de 21e editie van de landelijke Natuurwerkdag gehouden. Het is de grootste georganiseerde vrijwilligersdag in het groen. Dit jaar hebben ruim 14 duizend vrijwilligers zich ingezet. Er zijn wilgen geknot, bollen geplant, insectenhotels gebouwd, bomen geplant en nog veel meer!

Natuurwerkdag in de Groenzoom

Ook in de Groenzoom hebben vrijwilligers zich ingezet in het groen. De activiteit bestond uit het knotten van wilgen langs het Ruyvensepad. Het animo was groot, ook door het uitstekende weer. 22 volwassenen en 4 kinderen hebben in totaal ongeveer 40 wilgen geknot, in nog geen drie uur tijd. Met de vrijgekomen takken maken we takkenrillen.

Er is veel werk verzet en de sfeer was gezellig. Het was een geslaagde dag!

Aan de slag in de Groenzoom

Vind je het leuk lekker buiten aan de slag te zijn? Dat kan in De Groenzoom. We gaan kijken hoe een groepje vrijwilligers aan de slag kan met uiteenlopende werkzaamheden in het gebied. Lijkt het je leuk om deel te nemen. Stuur een mail naar beheer@degroenzoom.nl en wij komen er bij u op terug.