© Jan Smith

DE GROENZOOM

Recreatie & Natuur

© Cor Noorman

Recreëren in De Groenzoom, fijne vakantie!

06-07-2020

Recreëren in De Groenzoom? De kanoroute in De Groenzoom is eind juni gemaaid. Neem deze zomer de kano om van De Groenzoom te genieten!

Recreatie

Komende zomer erop uit in De Groenzoom? De Groenzoom biedt uiteenlopende mogelijkheden om te recreëren. Wandelen en fietsen zijn bekende bezigheden in De Groenzoom. Maar u kunt ook het water op. Wist u dat door het gebied ook een uitgebreide kanoroute ligt. In het gebied worden kano’s verhuurd, dus niets belet je tijdens de vakantie het water op te gaan. Ook suppend is dat natuurlijk mogelijk. Hoe u het gebied ook bezoekt, wij wensen u een prettige vakantie.

Kanoroute

Dit jaar zijn hernieuwde afspraken gemaakt over het maaibeheer van de kanoroute. Voor aanvang van de zomervakantie is de kanoroute gemaaid. Daarbij houdt de beheerder rekening met broedende vogels. Enkel het centrale deel van de vaarroute, op afstand van de oevers, wordt gemaaid. Vanaf het water kunt u vervolgens genieten van deze natuur. De broedende meerkoet zal u geïnteresseerd volgen vanuit zijn nest.

Afbeeldingen: Ben Groenen