© Jan Smith

DE GROENZOOM

Recreatie & Natuur

© Cor Noorman

Op zoek naar rammelende hazen

04-02-2020

Wat is drijven? Waarom rennen grote groepen hazen in de winter en het vroege voorjaar achter elkaar aan? Wat is het verschil tussen een rammelaar en een moerhaas? Op woensdag 12 februari en woensdag 11 maart geeft Cor Noorman, beheerder van De Groenzoom, u antwoord op al deze vragen en maakt u grote kans om rammelende hazen in actie te zien! Aanmelden voor de natuurexcursies via beheer@degroenzoom.nl.

Rokkenjagers in actie
Hazen leven het grootste deel van het jaar als tevreden vrijgezel in het veld, bij voorkeur dommelend in hun ‘leger’. Maar, afhankelijk van de strengheid van de winter, begint rond de kortste dag van het jaar de paartijd. De mannetjes komen dan massaal in actie om een vrouwtje te veroveren. Vooral februari en maart zijn dé maanden om dit schouwspel te bewonderen. Benieuwd? Meld je dan aan en wandel mee met Cor!

Verzamelpunt en aanmelden
De excursies zijn te voet, duren maximaal twee uur en zijn gratis. De wandelingen starten om 13:00 uur. Het verzamelpunt is de parkeerplaats in de Bergboezem tegenover Molenweg 87, 2651 AC Berkel en Rodenrijs. Wilt u mee op pad? U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan beheer@degroenzoom.nl. Tip: Neem een verrekijker mee en zorg voor warme, winddichte kleding en waterdichte wandelschoenen!

Afbeeldingen: Cor Noorman