Natuurwerkdag

02nov09:00NatuurwerkdagKom helpen tijdens deze landelijke natuurwerkdag

Event Details

Zaterdag 2 november a.s. kunnen kinderen én volwassenen deelnemen aan verschillende activiteiten tijdens de Natuurwerkdag in De Groenzoom. Deze dag sluit aan bij de landelijke natuurwerkdag, de grootse groene vrijwilligersactie van Nederland. Meer informatie hierover vindt u op natuurwerkdag.nl

Doe mee!
Op zaterdag verzamelen we om 9.00 bij het informatiepunt van de Groenzoom bij Atelier de Hichte, Kleihoogt 1 in Berkel en Rodenrijs. Vanaf daar gaan we de Groenzoom in. Kom bij voorkeur op de fiets, dan kunt u zich gemakkelijk door het gebied verplaatsen. Van 9:00 tot 12:00 is er een doorlopend programma met diverse activiteiten. Zo gaan we samen de wilgen knotten. Een knotwilg is een gewone wilg (schietwilg of kraakwilg) die op een bepaalde hoogte is afgezaagd. Na het afzagen van de takken (knotten) vormt de boom spoedig weer uitlopers. Om te voorkomen dat deze te dik en te zwaar worden, en de boom uit elkaar scheurt, moeten knotwilgen regelmatig worden geknot. Alle uitlopers worden verwijderd, een verdikte knot blijft op de stam over. Het knotten vindt eens in de twee tot drie jaar plaats en wordt bij voorkeur niet bij alle bomen in een gebied tegelijk gedaan, maar gefaseerd. Zo blijven er voldoende schuilplaatsen, voedsel en voortplantingsmogelijkheden beschikbaar voor tal van dieren. Ook groeien op knotwilgen diverse soorten varens, mossen en korstmossen. Met de twijgen gaan we een vlechtscherm maken. Het materiaal wordt zo opnieuw benut. Kinderen kunnen aan al deze activiteiten deelnemen. Uiteraard zorgt de beheercombinatie De Groenzoom voor een versnapering. Wij hopen zoveel mogelijk deelnemers te mogen begroeten.

Via beheer@degroenzoom.nl kunt u zich aanmelden. Ook als u vragen hebt of meer wil weten over de natuurwerkdag of De Groenzoom kunt u via dit emailadres contact op met onze beheerder Cor Noorman.

meer

Tijd

2 November 2019 09:00(GMT+00:00)

Locatie

Informatiepunt De Groenzoom

Kleihoogt 1

Other Events

Get Directions

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *