© Jan Smith

DE GROENZOOM

Recreatie & Natuur

© Cor Noorman

Opening vlinderidylle De Groenzoom

03-05-2019

Woensdag 15 mei wordt er in De Groenzoom op feestelijke wijze de vlinderidylle geopend. Deze vlinderidylle is vorig jaar door schoolkinderen ingezaaid.

Bloeiende bloemen van levensbelang
De vlinderidylle die vorig jaar in De Groenzoom is ingezaaid is een groot succes. Door de intensieve bloei van verschillende kruiden op deze locatie vinden uiteenlopende vlindersoorten hier komende periode hun voedsel. Een vlinderidylle is een plek met bloemen waar bijen en vlinders kunnen leven en ook beter kunnen overleven. De laatste jaren gaat het steeds slechter met het leefgebied voor vlinders. Deze bloemrijke graslanden zijn dan ook van levensbelang. Een vlinderidylle bestaat uit inheemse planten, waarbij het gaat om meerjarige plantengroei die over vijf jaar ook nectar en stuifmeel voor vlinders en bijen leveren.

Opening
De aanleg van de vlinderidylle zal feestelijk worden gevierd. Deze opening vindt plaats op 15 mei (15.30 uur). Een medewerker van de vlinderstichting is aanwezig om het belang van vlinderidylles toe te lichten en de aanwezige kinderen hierin meenemen. Bij goed weer worden er ook enkele vlinders vrij gelaten.

Meer informatie over vlinders
Bij de vlinderidylle zal, door de Vlinderstichting, een informatiebord ter beschikking worden gesteld, dat tijdens de opening officieel wordt onthuld. Niet alleen op het informatiebord kunnen de bezoekers van De Groenzoom meer te weten te komen over de aanwezige vlinders. Het Duurzaamheidsplatform Lansingerland Samen Duurzaam zal de big-five van de Groenzoom aanbieden. Deze flyer bevat afbeeldingen en een beschrijving van diverse soorten vlinders, maar ook vogels en zoogdieren, die in de Groenzoom te vinden zijn. Hiermee kunnen bezoekers zelf actief gaan zoeken naar al het moois dat De Groenzoom te bieden heeft. Deze flyer wordt mede mogelijk gemaakt door NWB Bank (Nederlandse waterschapsbank)

Uiteraard bent u ook uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze opening. Mocht u verder nog vragen over hebben, neem dat contact op met onze beheerder Cor Noorman (beheer@degroenzoom.nl).

Locatie vlinderidylle